BUas-studenten doen OV-campus aan

Een twintigtal derdejaars studenten van de opleiding Mobiliteit van BUas (Breda University of applied sciences, voorheen NHTV) deed op vrijdag 20 januari de OV-campus aan van DOVA en CROW in Utrecht.


De aanleiding van het bezoek is de opdracht aan de studenten om in het kader van het vak 'Kwaliteit in het openbaar vervoer' te onderzoeken hoe ze de kwaliteit van een ov-lijn kunnen verbeteren. 

Na een kop koffie start Jan van Selm, directeur van DOVA, met een presentatie 'basiscursus openbaar vervoer': een introductie in de wereld van het openbaar vervoer en de ontwikkelingen op straat.
 
Na een korte pauze volgt Guy Hermans, coördinator team Verkeer en Vervoer bij CROW, met een korte weergave van de CROW- en KpVV-activiteiten. CROW doet immers meer dan alleen collectief vervoer. 
 
Vanuit OV-Data geeft Martin van Vuure een presentatie over de werkzaamheden van OV-data. Hij legt de aansturing van de DRIS-panelen uit en zal er later op de dag buiten op terugkomen.
 
Tot slot geeft Martijn Rotteveel, ov-specialist bij CROW, een korte presentatie over De Staat van het regionale openbaar vervoer, Dashboard deur tot deur en de monitoring van het Basisakkoord Zero Emissie Busvervoer. 
 
Ter afsluiting van een informatieve ochtend volgt een OV-Quiz met, volgens de studenten, wel erg getailleerde vragen. Gelukkig zijn diverse antwoorden al letterlijk gegeven in de ochtend.
 
Na de lunch volgt een korte wandeling langs de DRIS-panelen op het 'oude' busstation van Utrecht Centraal en een blik op het nieuwe busstation. Om 14.30 uur nemen we afscheid. 
 
Hopelijk hebben we deze groep studenten een mooi inkijkje gegeven in de OV-campus en de activiteiten die CROW en DOVA samen ondernemen om het openbaar vervoer te ondersteunen en te verbeteren.

© Copyright 2024 Kennisprogramma Verkeer en Vervoer - Privacy statement - Cookie statement - Disclaimer - Voorwaarden - Beheer door
Scroll naar boven