3-4 mei '23 | Conference Connected and Automated Driving

Gerard van Dijk (CROW) nam op 3 en 4 mei deel aan de Conference Connected and Automated Driving (EUCAD2023) in Brussel. Tijdens de bijeenkomst kwamen de laatste ontwikkelingen aan de orde op het gebied van automatisch rijden.
 Publieke en private partijen hebben afgelopen jaren hun krachten gebundeld om de kloof tussen de ontwikkeling en de uitrol van Corporative Connected Automated Mobility (CCAM) te overbruggen. Het Europese CCAM-partnerschap heeft het ideale kader geboden om innovatie te versnellen en belemmeringen op technisch, operationeel, maatschappelijk en economisch vlak weg te nemen. We zijn op weg naar grootschalige implementatie, maar er is nog volop werk aan de winkel. Betrokken partijen zullen de technologie moeten blijven bevorderen, knelpunten in de regelgeving aanpakken, publieke en private investeringen opschalen en behoeften en verwachtingen beter moeten begrijpen.
 
Discussies tijdens EUCAD2023 zullen worden meegenomen in de actualisering van de strategische onderzoeks- en innovatieagenda van het CCAM-partnerschap, waardoor deelnemers kunnen helpen toekomstige onderzoeks- en innovatieprioriteiten en strategische doelstellingen vorm te geven. Gerard van Dijk (CROW): "Het was mooi om in zo groten getale en met zoveel bekende en minder bekende vakgenoten bij elkaar te zijn!"
 
Lees hier het uitgebreide verslag van Gerard van Dijk.
© Copyright 2024 Kennisprogramma Verkeer en Vervoer - Privacy statement - Cookie statement - Disclaimer - Voorwaarden - Beheer door
Scroll naar boven